roadblock squareZie je het voor je? Je bent op zoek naar een nieuwe auto omdat je inmiddels geen twee maar drie kinderen op de achterbank hebt zitten. Maar voordat je een auto kunt kiezen, moet je eerst zelf de weg aanleggen. Dat klinkt natuurlijk absurd. En toch is dat precies hoe de traditionele bouwwereld vaak werkt. BRIQS zet zich in voor jouw belang als chauffeur zodat jij alleen maar hoeft te rijden in de auto die het beste bij jou past. Wil jij weten hoe? Lees verder….

Een vak apart

Bouwen is een vak apart. Dat geldt voor het maken van gebouwen en dat geldt voor de aanleg van wegen. In Nederland betaal je wegenbelasting om gebruik te mogen maken van een fantastisch netwerk aan goed onderhouden wegen met ZOAB, heldere bewegwijzering en zoveel benzinestations dat je echt nooit met een lege tank hoeft te staan. Dat vinden we heel vanzelfsprekend, ook al rijden we mogelijk al elektrisch en over een aantal jaren zonder chauffeur. En het zorgt ervoor dat jij alle aandacht kunt geven aan de auto waarmee jij op deze wegen wilt rijden.

Focus op je inbouw

Ook in de bouw kunnen we ervoor zorgen dat jij je alleen hoeft te richten op het deel dat voor jou het belangrijkst is, namelijk de inbouw. Je bekijkt waar je in huis wilt eten, wonen, badderen, slapen, werken, sporten enzovoorts en daar richt je de beschikbare ruimte op in. Je kiest je installaties voor lucht, licht, warmte en internet, afgestemd op jouw gezonde wensen. Je selecteert een badkamer en keuken en de materialen en kleuren waarmee jij je eigen thuis creëert. Jij bent de chauffeur van het interieur. Je doet rechtstreeks zaken met jouw favoriete leverancier. In Japan kun je zelfs eerst in de fabriek door je bestelde interieur lopen voordat je tot de definitieve koop overgaat en het geheel laat installeren. Daar wil BRIQS voor jou ook naar toe.

Geen verstand van het basisgebouw

En wat doe je met het basisgebouw met zijn fundering, skelet, gevel en dak en nutsvoorzieningen tot aan jouw voordeur? Die laat je over aan de (wegen)bouwer of ontwikkelaar. Daar heeft een architect of projectontwikkelaar ook het meeste verstand van en belang bij. De drager gaat immers lang mee. Dat maakt een investering interessant, ook omdat het project doorverkocht kan worden aan de belegger of juist aan jou. Een belegger is blij als hij niet hoeft te investeren in jouw badkamer en keuken die een veel kortere levensduur hebben. Eigenlijk is dat geen belegging, maar een nuttige uitgave … voor jou! Zo kan ook jouw pensioenfonds voortaan goed beleggen in alleen de ‘stenen’ en stoppen met het uitgeven van jouw pensioengeld aan keukens en badkamers. Voor beide partijen – jij en het pensioenfonds – een grote win.

Verder weet ik zeker dat ook iedere Vereniging van Eigenaren (VvE) een gat in de lucht springt als de drager niet langer zijn verantwoordelijkheid is. Net als de eigenaar van het gebouw die nu eigenlijk niets te zeggen heeft omdat de VvE bepaalt wat de eigenaar moet uitgeven aan onderhoud, renovatie enzovoorts. Die kromme situatie is met de splitsing van drager en inbouw ook meteen opgelost.

Een heel huis bouwen

Als je een heel huis laat bouwen, wil en moet je je natuurlijk ook bezighouden met het basisgebouw. Hoe doe je dat? Je hebt immers geen verstand van funderingen en draagconstructies. BRIQS geeft je graag de volgende tip: Ga op zoek naar een innovatieve bouwpartner die met jouw een koopcontract wil sluiten op basis van jouw programma van eisen, wensen en randvoorwaarden. Laat de traditionele partners die werken met een bouwcontract op basis van een programma van eisen links liggen. Dat bespaart je veel ellende zoals je in een ander blog kunt lezen.

Wat zijn jouw wensen?

Je echte wensen formuleren is nog niet zo eenvoudig. Neem daar de tijd voor en zoek professionals die open met je mee willen denken. Wat is nú belangrijk voor jou en hoe ziet je toekomst eruit? Hoe kan jouw thuis meebewegen met alle ontwikkelingen en nieuwe wensen? Door de drager en inbouw gescheiden van elkaar te bekijken en ontwikkelen, wordt jouw thuis maximaal flexibel. BRIQS helpt je graag op weg met het gratis e-book In Realiseer jouw Droomthuis in zeven praktische stappen gratis te downloaden op de site OpenWonen.

Neem de volgende stap en deel je ervaringen

Wil je een volgende stap maken? Kom naar de GRATIS* Masterclass. Gaan we aan het werk met praktische tools om de acties uit mijn ebook direct te implementeren in jouw organisatorische, fiscale of financiële projecten en organisatie.

Praat mee

Weet jij hoe je op die nieuwe manier gaat bouwen en wat je daarvoor nodig hebt? Wat zou het voor jou betekenen als je de drager en inbouw als twee aparte onderdelen bekijkt? Deel het in de reacties hieronder.

Op jouw gezondheid en welzijn,

Remko Zuidema