Webinar en Workshop Re-Use en Remanufacturing

De vraag naar verduurzaming groeit, zowel vanuit de overheid als de consument.

Producten moeten betrouwbaar zijn en zo lang mogelijk meegaan. In hoeverre is jouw bedrijf daar al op ingespeeld? De ontwikkelingen gaan razendsnel en de koplopers weten steeds meer klanten steeds langer aan zich te binden, tegen lagere kosten. De klant wordt steeds kritischer en heeft toegang tot steeds meer informatie. Daardoor wordt het ook steeds belangrijker om niet achter te blijven – verantwoord ondernemen is niet langer een luxe, maar een must.

Hoe doen zij dat? In twee woorden: circulair ondernemen.

Wat de koplopers nu al goed doen is dit: zij hergebruiken en herfabriceren hun producten en grondstoffen. Die producten zijn van hoogwaardige kwaliteit en blijven lang goed functioneren, met onderdelen die makkelijk vervangbaar zijn of eenvoudig gerepareerd kunnen worden. Waar het niet mogelijk is om de producten te blijven (her)gebruiken zoeken zij naar mogelijkheden om individuele componenten te bergen en voor een volgend product in te zetten. Zodoende is het grondstoffengebruik binnen de productieketen optimaal en blijft het verlies minimaal, waardoor er zo min mogelijk waarde verloren gaat. De service die daarmee gepaard gaat leidt ook nog eens tot grotere klanttevredenheid en binding. BRIQS kan jou helpen ook al die voordelen te benutten.

 

Voorbereiding een; een gratis webinar!

Twee Remanufacturing Webinars in maart, gericht op professionals die actief zijn of geïnteresseerd zijn in remanufacturing. Klik op de onderstaande knop voor meer informatie over het Webinar. De Workshop zal later dit voorjaar worden gegeven.

Circulair ondernemen binnen de bouw is geen toekomstmuziek meer.

Een bedrijf dat aan hergebruik en herfabricage doet heeft nu al een voordeel bij aanbestedingen. Doordat zij beter weten wat de klant wil en zij hun middelen helder in kaart hebben gebracht kunnen zij het productieproces zodanig stroomlijnen dat het precies inspeelt op de huidige vraag vanuit de markt. Zij hebben meer grip op het bouwproces, zijn verzekerd van een kostenverlaging terwijl de waarde van hun product omhoog gaat en zien relaties met hun klanten – tot investeerders aan toe – steeds sterker worden. Niet alleen de producent en de consument profiteren daarvan, maar ook het milieu, door de drukverlaging op niet-hernieuwbare bronnen.

Met het Webinar en de latere Workshop “Hergebruik en herfabricage” krijg je inzicht in de middelen die nodig zijn om jouw bedrijf bij de circulaire tijd te brengen en te houden. Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan door de onafhankelijkheid en efficiëntie van je bedrijf te vergroten.

Webinar en latere Workshop informatie en details

Dit Webinar is rechtstreeks via het internet bereikbaar. De latere Workshop “Re-Use and Remanufacturing” (in het Nederlands “Hergebruik en herfabricage”) vindt plaats op de TU Delft. Het Webinar en de Workshop zijn opgebouwd in samenwerking met het Wuppertal Institut, VIT Finland en het EIT Raw Materials door de TU Delft faculteiten IO, 3ME en BK. Stichting BRIQS heeft het initiatief genomen deze latere Workshop aan jou te geven en werkt aan een speciaal aanbod.

Deze cursus is zeer waardevol voor jouw bedrijf; jij wilt mee in deze veranderingen! Jij krijgt de handvatten aangereikt waarmee je van jouw bedrijf een circulaire onderneming maakt. Je leert welke kansen er zijn en hoe je ervoor zorgt dat jij ze niet laat liggen.

Als bonus krijg je de mogelijkheid om lid te worden van de BRIQS CoCycle Community. BRIQS is dé expert op het gebied van circulair ondernemen in de bouw, van producent tot klant. Naast forse kortingen op alle BRIQS trainingen en workshops krijg je met lidmaatschap van de Community ook toegang tot een exclusief netwerk van gelijkgestemden uit de circulaire bouw. Een unieke kans om nieuwe samenwerkingen aan te gaan en nieuwe mogelijkheden te verkennen.

Klik nu op de button hieronder voor de aanmeldpagina met datum, plaats en tijd en geef je op!